pátek 23. srpna 2024

Jeden méně povedený

Vydali jsme se s manželem tento týden na výlet a proběhlo podle plánu pouze první a druhé zastavení, pak nás, milé KOČKY, okolnosti donutily se vrátit domů. I tak jsem stihla na místě, které jistě už znáte a jen ode mne tu bylo několikrát,  udělat několik fotek. Proč bych je zde neuvedla? Třeba se najde někdo, kdo to tam nezná? 

Libochovice a zámecká zahrada. U Ohře. Pod Házmburkem. Na zámku se pilně pracuje, takže vedle straší jeřáb a zámek je přesto přístupný. I krokodýla jsem stihla. 

Pávi se tentokrát nekonali, asi je mají dočasně jinde. Původní záměr na výlet se odkládá na neurčito. 
























odrazem ve skle:


přes okno:





18 komentářů:

  1. Jiřinko, byli jsme tam loni, i když už po zavíračce. Moc se mi park líbil...
    Děkuji za aktuální fotky a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my se v Budyni a v parku u zámku stavujeme i několikrát za rok, když jedeme okolo. Sleduji, že ten krokodýl má pořád víc zubů jak já. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Byli jsme tu v dubnu,když jsme se vraceli z dovolené.Do parku jsem se nedostala bylo ještě zavřeno.Zámek je krásný a byly tam práce už v té době.Jiřinko,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdejší park je parádní zastavení cestou a také pekařství na náměstí mě vždy přiláká k nákupu. Tentokrát to, Jitko, bylo kapučíno a švestkový koláč s mákem. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, to jsou moc hezké fotografie. Zahrady u zámku vždy potěší a zámek si opravu už zaslouží a zdá se, že dělají i nové střechy. Přece jen uvnitř je úžasná výzdoba i bohaté a vzácné vybavení zámku. Snad se tam ještě někdy podívám, až to bude hotové. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, ano, dělají střechu i na kostele a zvonici u vchodu do zámku, pod plachtami jsou i stěny zámku, bude to jistě krásné. Tak věřím, že se tam podíváme až to bude hotové. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    To bude stát za to se tam vydat po skončení renovace! Zahrada vypadá moc zajímavě.
    Hezké dny Jiřinko☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, zámek i zahrada a nedaleký Házmburk - pěkný cíl na výlet. My jsme sice směřovali jinam, ale to na nás počká.Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Zahrada a park je pěkný a až se vyloupne zámek, tak to bude radostná návštěva. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Večernice, ano, já to vidím tak, že peníze je fajn dávat na takové i jiné opravy a budovat, nikoli válčit a ničit, Ale vyprávěj to někomu. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Také jsme tam byli na výletě, zahrada byla nádherná, takže díky za připomenutí, pá 😉😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, pravidelně nejméně jednou ročně se tam stavujeme, když jedeme tím směrem. Nemáme to daleko a u Ohře je taky fajn.Tentokrát to bylo první zastavení na plánované trase jinam a dopadlo to neslavně. Bude opáčko. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Tak tady jsem nebyla,zahrada vypadá moc pěkně,zámek je krásný.Až se vše dokončí,skončí opravy,věřím,že se tam pojedeš podívat.Taky mám letos ještě nějaké plány,tak uvidím,co z toho mi výjde.Je to hlavně o čase.Tak krásný víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, škoda, že jsi tak daleko, jsem moc zvědavá na tvé dojmy z Gdaňsku. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Krásná zahrada i zámek, děkuji za kuk ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Jiřinko, nevím, co se přihodilo, ale jsem ti nesmírně vděčná, že jsi stihla tolik krásných fotek. Líbochovice neznám a jak vidím o hodně přicházím. Snad někdy budu mít to štěstí i osobně se kochat na místě. Zatím hltám tvé krásné fotky. Drž se děvče a měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, díky za krásný komentář. Pokud byste se sem vydali, je tu v okolí toho hodně a tak některou dovču můžete strávit na Litoměřicku. Jiřina z N.

      Vymazat