úterý 20. srpna 2024

U švagrové

 Milé KOČKY, je druhá polovina prázdnin a tak se hodí nakouknout na chatičku k mé švagrové. Především se mi tam líbí její snaha o krásu a má opravdu jednu z nejhezčích zahrádek v té chatové osadě...pěstuje rok co rok květiny a také něco k snědku - tedy jahody, rybíz, angrešt, rajčata, papriky, okurky, cukety, šnytlík a další dobroty. Jeden strom broskví mívá obalený... ( Já nejsem milovnice grilování - to spíše byl bráška a můj manžel, ale když je to baví? a že ten altán toho už zažil!) - ovšem pod altánem se mi krásně sedí a vždy si tam pěkně odpočinu a zotavím duši.

Zkusím vám ukázat, jak to u nich vypadá:
















Krásné letní dny vám všem...

pohodička:



25 komentářů:

  1. Jiřinko, nádhera! Dobře vím, co to dá práce...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, oni měli chatu a pozemek kousek od této, ale všichni dostali výpověď, někdo si tam postavil dům - tak koupili ruinu chaty a pozemek a bráška z chaty vyčaroval skvělé hnízdečko s patrem, švagrová zas vykouzlila s pozemkem tohle království motýlů a včel.Ten altán jen přestěhovali a vylepšili - krásně se mi tam relaxuje. Byla jsem u nich na chatě i dvakrát o prázdninách s vnučkami a spokojenost.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásná květinová oáza.Takovou podobnou má sestra,také pro ni jsem u sestry často.
    Jiřinko,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, obdivuji lidi, kteří umí v zahradě - mají prý zelené prsty. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko milá, zdravím a děkuji za dnešní ranní nádheru. Co je za ní práce, dobře vím a obdivuji kytičky i ostatní včetně kočičky. Gratulace veliká Tvé švagrové.
    Ještě se vracím k včerejším fotkám, nejsou nejlepší dny a tak jsem včera nebyla na návštěvě. Zase jiné krásy přírody, které mám moc ráda a díky za ně. A za silný příběh. Někomu je naloženo a člověk musí před ním smeknout, co všechno dokáže, jak je statečný a jak mu okolí pomáhá. Také mám v tom svém slepého maséra, který má stále plno, a jeho úžasné přátele.....
    Hezký den všem, milé KOČKY, a Jiřince zvlášť. Pa Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ještě, že mám obvykle na týden dopředu připravené příspěvky na blog, dnes jsem se proležela celý den v posteli až do večera. Znáš to, jeden den je fajn a pak zas přijde jeden nepříliš dobrý.Tak doufám, že zítřek bude ukázkový. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ahoj Jiřinko,to je moc krásná zahrada tolik kyticek ,ale kdo má rád práci na zahradě je to relax Přeji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, švagrová má zahradu blízko - z jejich paneláku asi 500 m a tak je tam od jara do podzima, bráška tam občas spal i v zimě, mají tam totiž pěkná kamna. Svého času tam byla na prodej jedna chata s dvojitým pozemkem, ale můj muž mi plány na její pořízení shatil. Už jsem plánovala nákup nábytku do chaty a natírání kde čeho! a kytek do zahrady a nic. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásná zahrádka. Také jsem mívala na zahradě všechno možné a zůstalo to tam, jen my jsme už ukončili pronájem...Sama bych to tyto a sekání už nezvládala ...zase mám víc času na toulky přírodou a nejsem z toho tak utahaná. Jen ta vlastní cibule a brambory mi trochu chybí. .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava: rytí...ach ten mobil je blb...

      Vymazat
    2. Jaruško, ještě v Bnš - když měli naši zahradu, to bylo kytek a té zeleniny, jo, to se něco utrhlo a hnedle byla dobrá polévka. A kuřata s nádivkou, doma odchovaná, to dneska nedostanu. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Krásně to tam vypadá. Věřím, že posezení tam je pro Tebe příjemné.
    Pěkný klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, zatím co oni grilovali, já jsem háčkovala nebo pletla - švagrová je velká pletařka, já už ne. Vyčistila jsem si tam vždy hlavu. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,krásná, udržovaná zahrádka.Jde vidět,že švagrová se stará a aby to tam vypadalo,tak jak to tam vypadá( krásně)tak to dá určitě mnoho práce.Květiny lahodí oku,mnoho barev,druhů,vůní,radost pohledět.Tam v altánku by se mi taky dobře sedělo.Jiřinko,přeju Ti krásný,sluníčkový den! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, jak píšeš, je to tam moc příjemné a v okolí samé krásné zahrádky s květinami, ovocnými stromy. Sousedi tam také přes léto obvykle přebývají i v noci.
      Jinak jsem to tu trochu vyčistila, abys neměla starost, když počítač začně koktat.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko,děkuju,jsi zlatá.Chtěla jsem to nějak odstranit,ale to neumím a syn je ve Švýcarsku,čili mi nepomůže.Děkuji a přeji ti moc krásný celý den! Marťa.

      Vymazat
  8. To je pastva pro oči :) Kouzelná zahrádka.
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, budu se tam muset taky zase po čase vydat. Abych stihla ještě ty kytky. A natrhám si šnytlík.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Lezarts
    Je vidět, že švagrová má “zelené” ruce. Krásně jí to kvete a chápu, že je příjemné se v té barevné kráse rekreovat👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, je to zelená lékárna, tam tě nic nebolí. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Krásná a z láskou pěstována zahrada. Mě by se tam také líbilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tam s hrnkem kávy a čerstvým koláčem je báječně. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Květuško, u ní na zahrádce, v altánu nebo v chatičce je to oáza klidu a pohody. To mi připomíná, že bychom tam zas měli zajet. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Tak to je květinová a barevná nádhera 😍😍 Měj se krásně, Jiřinko 😊

    OdpovědětVymazat