neděle 8. září 2024

Schwerin

Tímto cílem, jak bylo uvedeno včera, je zámek Schwerin, ( česky Zvěřín ) - pěkně posazený na maličkém ostrůvku v jezerní oblasti. Milé KOČKY, milé návštěvnice a návštěvníci mého blogu - dovolte mi šetřit v tomto případě slovy a trochu víc hýřit fotkami, myslím si, že kdo chce, info o zámku a okolí a městu si najde. Za mne moc pěkné místo, Dá se plout lodí po jezeru a nebo projít místnosti zámku, které nejsou obsazeny zdejším úřadem, případně se projít nedalekých parkem. Zámek má přízvisko NEUSCHWANSTEIN severu.








Jezera jsou všude na severu u Baltu a táhnou se až na východ Polska... údajně jako pozůstatek ledovce, já ho tedy nezažila, ale hodil by se v těch vedrech...
















strop ve vstupní hale zámku:





Snad se vám tam také líbilo, v současné situaci nejsem něčeho víc schopna. Mějte se hezky a rádi. 



22 komentářů:

  1. Jiřinko, líbilo a moc!
    Myslím na tebe, ať je brzo lépe!
    Pa, Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, díky, ale zatím to vypadá na plíživou akci. Manžel už mi šlape na záda, jak se mému kašli blíží. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,nádherné fotografie.Zámek se mi moc líbí.Píšu si všechna místa,nevím,zda se někdy ještě k Baltu vypravíme,ale může se to hodit i rodině.Přeji ti ať je dobře.
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, jednu nevýhodu ty zájezdy proti soukr.akci mají: že nemůžeš fotku štelovat kdoví jak dlouho, tak já jdu a fotím vše a pak - doma - vidím, co si nechám a co vyhodím, zlaté digifoťáky. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko,i mě se moc líbilo.At je brzo dobře.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, už by se zlepšení hodilo. Děkuji ti. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,líbí a moooc! Zámek,krásně upravený park,jezero,všechno krásné.Kochám se a kochám tvými fotkami.Přeju ať je líp! Měj hezkou neděli.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, také se tak cítím někdy u jiných blogů - od toho to je, že? Měj se moc dobře. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásný zámek a opravdu trochu připomíná NEUSCHWANSTEIN, kde jsem byla.
    Bezvadné fotky jsi pro nás Jiřinko, vybrala!
    Měj se hezky, hlavně ať už je dobře.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky, koupel v tom jezeře by se byla hodila. Leží i moje společnice na zájezdu K. - kdo ví, kolik lidí ten ,,kašlal,, díky klimošce, která to roznesla, v busu nakazil? Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Nádherný zámek...jako v pohádce. Opravdu úžasné místo. Děkuji za překrásnou podívanou. Máš moc pěkné vzpomínky na nádherné místo. Přeji Ti pohodovou neděli a brzy se uzdrav.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, ráda bych ti i v tom vyhověla. Zájezdy si, jak víš, vybírám podle toho, co chci ještě vidět a poslední dobou slevuji.Hlavně ty vzdálenější už se snažím odsouvat.
      Jiřina z N

      Vymazat
  7. Jiřinko, po takovém zájezdu musíš být úplně vyšťavená, byl to nápor. který já u tvých fotek nezažívám a jenom se kochám 😀 Zámek je nádherný a jezero kolem, to je fakt úžasné místo. Přeji klídek a hodně nové energie, zdravím 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, je to tak, že zájezd, jako takový, bych si odbyla dvě noci pořádného spánku ve své posteli a pak pohoda, ale ten zápal plic nebo co jsme to tam laply, nás pořádně trápí a já jsem ještě nakazila manžela. Jak ten k tomu přijde.
      Takže z našeho lazaretu přeji vám všem pěkné dny, má se ochladit, naše vztahy ale ne! Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, opatruj se, ať je ti zase brzy lépe.
    Díky za sdílení krásných vzpomínek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, zrovna dnes večer jsem si říkala, že se musím po zlepšení stavu podívat na tvůj blog. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. To je úchvatná podívaná, nádherné záběry. S tebou poznávám cizí kraje pěkně z gauče domova. Ty to za mne odchodíš a vypotíš i vyfotíš. Moc děkuji. Určitě to pro tebe bylo náročné, ale stálo to za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, snad ten dlouhý pochod Hamburkem byl náročný, ale pak jsme seděli v lodi hodinu a další nejmíň hodinu v bavorské hospodě, tak jsme si po příchodu na hotel daly s K.sprchu a postel to jistí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Lezarts
    Opulentní stavba a nedívím se tomu přízvisku.
    Je ale nemilé, že ty krásné fotografie z vydařeného zájezdu, mají tak nepříjemné následky!!!
    Hlavně, ať se z toho rychle dostaneš❣️Protože máme ještě spolu nějaké plány:-)))!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, ležím už týden, ATB mi moc zatím nepomohly, chytil to ode mne manžel a ten zatím léky nemá. Všechny aktivity odsunuty i ty na Karláku. Co dodat? Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Šárko, opravdu by tam člověk mohl v takovém počasí strávit den i dva.Oběhat to u zámku, v parcích a dát si plavbu parníčkem, pak najít ve městě hezkou hospůdku a zasednout k opuletní večeři? Jiřina z N.

      Vymazat