sobota 14. září 2024

Škoda nepřidat

 Radnice v Hannoveru po ránu byla pro mne velké překvapení - budova venku i uvnitř nejen veliká, ale pro nás zvláštní. V hale radnice byly 4 rozsáhlé modely města, jak vypadalo v různých dobách. Zkusím to sem, milé KOČKY, dát, abyste měly také přehled. Znáte ji už z minulých příspěvků, ale z druhé strany, od rybníka, z parku.


 




nejspíš si to při Ádovi takhle nepředstavovali:





18 komentářů:

  1. Modely města jsou zajímavé a i budova radnice.Na modely se vždy ráda podívám.
    Jiřinko,hezkou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, škoda, že se mi tam nepovedlo to lépe nafotit. Ale na takovém modelu je snadnější leccos pochopit, třeba, když vidíš, jak bylo město v r.1945 vybombardované. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, ty modely jsou zajímavé a hlavně lze porovnat všechny změny města a také je vidět, jak se rozrůstalo. Zajímavé je to jistě i pro pamětníky, kteří ty změny pamatují a viděli, jak se město měnilo a mění. Kdo to sestavoval, tak nad tím musel strávit spoustu času, aby vše vytvořil k takové dokonalosti. Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já mám podobné modely moc ráda, v mnoha městech jsou obvykle kovové u radnic - ale nejlepší je Langweilův model Prahy v Muzeu u Florence.
      Jednou jsme byly s Janou na výstavě o středověké Praze a tehdy byla Praha větší, než Paříž, což dokládaly právě modely tam vystavené a hodně mne to překvapilo.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, budova radnice je nádherná.Preji pohodový víkend 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Lezarts
    Nádherná podívaná!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, ty modely byly zajímavé.Nejvíc mne zaujal ten nejstarší. S hradbami. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Moc pěkné fotky😃 obzvlášť tem model Hannoveru se mi líbí 😃

    OdpovědětVymazat
  6. To je velmi zajímavá budova, Jiřinko!
    Děkuji za fotky a zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ta radnice se mi líbila nejvíce přes rybník - jak už jsem zpočátku připnula fotky ke článku o Hannoveru. Také tam bylo, v parku, hezky, vlaho a ne vedro.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Zajímavá radnice, i zajímavé modely. Většinou člověk vidí jen jak se město rozrůstalo - tady je úplně jiný ten rok 1689 a 1945. Hodně zdravíčka, Jiřinko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, bylo to dost zajímavé porovnat modely města mezi sebou.
      Zdraví se mi zlepšuje - ale jde to pomalu.Už by bylo na čase pořádné zlepšení a pak hurá na Karl.nám. - tady práce stojí! a Vetřelec by si mohl brousit zuby.
      Také schůzky naplánované na září jsem musela stornovat.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Hannoverem jsme před pár lety s malou zastávkou jen projížděli, a vůbec mě neoslovil, hlavně kvůli všudypřítomnému nepořádku a zápachu, který přičítám extrémnímu počtu migrantů ve městě. A takový potenciál by Hannover měl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, tak to ti nezávidím, my jsme tam žádné nepotkali, asi v těch místech po ránu nebyli.Ale! - v zahradách zámku byl ženich a nevěsta isl. a ty jsem si s dovolením vyfotila a asi patřili k bohatší vrstvě obyvatel. Při posezení v restauraci venku pod slunečníky taky pohoda. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Ztvárnit na modelech město v různých obdobích je skvělý nápad. Pamětníci tu nebudou na věky a než pročítat popisující změny, tady je to jako na dlani. Paráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, líbilo se mi hlavně to středověké opevnění. Takhle by se měl učit dějepis.
      Jiřina z N.

      Vymazat