pondělí 28. září 2020

S vodou a kolem vody

 Ráda bych vám zde,

milé KOČKY,

ukázala i to, co jsem leckde nafotila s vodou: včera, za jeden den a kolik těch kašen v tomhle cípu Rakouska měli!












8 komentářů:

  1. Nádherné kašny, moc krásné fotografie. Líbí se mi moc. Trochu mi to připomíná městečko Gmünd, kde jsme se byli podívat, když jsme byli na dovolené ve Staňkově. Ale je to asi někde jinde. Přeji Ti krásné odpoledne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ten je kousek východněji, ale styl je podobný. Já bych ještě v Rakousku toho tolik chtěla vidět, neb ne všechno jsem tam stihla. ( třeba Zwetl a Admond a jiná místa ).
      Několik klášterů jsem tam už viděla a líbily se mi všechny.
      Hrady, zámky, zámecké zahrady, je toho hodně. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, nejvíc se mi líbí ten potůček u lesa. Ale i kašny jsou krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, mě okouzlil, mám od mládí sen: domek, malý pozemek a pěkný malý potůček pod ním, tento se té představě dost blížil.Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Pokaždé, když jsem v jiném městě, v jiné zemi, tak si uvědomím, jak je možné s vodou zacházet, jakou radost a občerstvení může ve městě přinést. U nás máme pár kašen, moderních i historických, ale myslím, že v létě voda neproudila v jediné, u řeky máme místo odpočinkové zóny parkoviště...
    Jiřinko, děkuji za podívanou. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, nechci vypadat jako kverulant, ale! -
      u nás v ulici, když jsme se sem nastěhovali 03/1983, bylo spousta domů se zahradami a ač my bydlíme v cihláku z 50let, výhled jsme měli do zahrad, když kvetly ovocné stromy, byla to paráda. A teď, staří zemřeli, mladí to prodali a nový majitel všude zahrady zrušil a postavil tam barabizny a prodává tam byty za drahé peníze pražákům, kteří tu jen přespí a máme vymalováno.Ještě nadělal před nimi místo chodníku parkovací místa, takže pokud vůbec zaprší, hned voda odteče a máme tu Saharu.Jsem z toho (nejen já ) otrávená a ptám se, kdopak mu to dovolil?Jiřina z N.
      A to nemluvím o těch děsných halách kolem Prahy, i jinde v republice.

      Vymazat
  4. Jiřinko,krásně jsi nám všechno zdokumentovala.Tolik krásných kašen.Také moc pěkné téma,ale nevím,jak bych je u nás posbírala.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko,kašny jsou moc pěkné.My máme ve meste u nás jednu a z ní v létě ani kapka.Je to škoda,protože se aspoň trochu zvlhčí vzduch,člověk nemá pocit,že je takové úmorné vedro.Jinak všude samý beton,co je pěkné tak změní v betonovou džungli anebo se zaplácne nějakým dalším supermarketem a někdo si pěkně namastí kapsu.

    OdpovědětVymazat