sobota 31. července 2021

Několik dní, několik nocí

 Neuvěřitelné se stalo skutečností, manžel oslavil 20.7. kulatiny a to věk takový, že jedni tiše závidí a jiní se, pokud se ve zdraví dožijí stovky, berou toto číslo s osmičkou na začátku jako ještě ne příliš významné? Uvažovala jsem, co mu dát k narozeninám a nakonec jsem se rozhodla, aby to vyhovělo nám oběma, že pojedeme na pár dní do Mariánských Lázní. Nikoli na lázeňský pobyt, ale na rozlítaný výlet.

Nebudu dnes popisovat vše do detailů, i tak toho bude hodně a proto, pozor, 

milé KOČKY, 

bude těch ,,dílů,, několik. Zmíním se tu o místech, na která jsme si udělali více času, než na jiná, přesto, že jsme kdysi téměř všude už byli, tentokrát se nám podařilo leckde zjistit velké vylepšení. Vydali jsme se brzy ráno po karlovarské a jelikož bylo opravdu krásně, slunečno, první zastavení bylo na Andělské Hoře, hradu kousíček za Bochovem. Další byly Františkovy Lázně, poté Hazlov, Libá, kde je přístupný opravený hrad, je sice hůře dostupný, ale milovníkům historie má co nabídnout. V tomto koutě země je hradů více a už jsem o některých obsáhle psala dříve. Jedno ze zastavení byl zámek Kynžvart a jeho park. ( hrad Kynžvart je ruina schovaná v lese, kam se také dá jít od Kladské, ale tentokrát jde o zámek )...Po ubytování v Mariánských Lázních jsme se vydali do města a hlavně k fontáně. Poněkud jsme se unavili a tudíž jsme po večeři a vykoupání zalehli a spali až do rána....Další dny jsme věnovali jinému okruhu: vezmu to jen stručně, abych udržela vaši pozornost: Chodová Planá, Planá, Tachov, Bor, Bělá nad Radbuzou, Horšovský Týn, ...postupně vám vše ukáži a zpřístupním, ale musíte rolovat až k poznámce KONEC. Na jeden článek by fotek bylo příliš.

  Jelikož odjíždím s vnučkami na týden na dovolenou a manžel bude doma sám, nebudu na počítači a nechám vás tu ,,bez dozoru,, - po návratu budu dva dny doma a pak jedeme s kolegyní Janou na týden na zájezd. Vše, jak z dovči s vnučkami a pak i ze zájezdu postupně zveřejním...snad to bude zajímavé i pro vás.

Tady jedna hádanka pro soutěživé:



Jsem sama zvědavá, na kolik příspěvků se ta cesta na západ vyšplhá.  

Začínáme č. 1 Andělská Hora
















Byli jsme tu po čtvrté a nemělo to chybu.




8 komentářů:

  1. Jiřinko,ráda se podívám na vaši cestu k manželovým narozeninám.Jmenovaná místa znám,ale je to už hodně let,kdy jsem tam byla.Ale na Andělské hoře jsem určitě nebyla.Je to krásné místo.Od nás 200 km,zvládnout by se to dalo,ale aspoň jednu noc na přespání.Jenže to manžel nechce,ach jo.
    Těším se na další příspěvek a obdivuji,co ty všechno stiháš.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  2. No teda! Prohlédla jsem si vše (a určitě ještě jednou tak učiním). Jste akční. Já bych už manžela takhle nikam nedostala.
    Krásně jsi vše nafotila a nedá se nic dělat, je u nás prostě krásně.
    Takže díky za tuto Tvoji bezvadnou obsáhlou reportáž z vašeho ,,narozeninového" putování.
    Měj se fajn a užij si dovolenou s vnučkami.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké fotografie a krásný byt určitě i pobyt. My se tam chystáme v srpnu a tak pro mě jsou to i tipy a výlety i když to asi proběhne v synově režii. Manželovi přeji hodně zdraví, štěstí a vitality do dalších let.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, těším se na všechny reportáže z vaší dovolené. Manželovi přeji hlavně hodně zdraví a další krásné výlety s Tebou. R.

    OdpovědětVymazat
  5. Andělskou horu jsem si vysnila, trvalo dlouho,že jsem se tam podívala a byla jsem nadšená!
    Dárek si vymyslela parádní, manželovi přeji všechno dobré a hlavně pevné zdravíčko!
    Užij si vnučky, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko,tak Andělskou horu jsem nenavštívila až nyní díky fotografií 🥰 . Přeji manželovi zdravíčko a ještě hodně společného putování.🍀

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko,krásné fotky.Na Andělské hoře jsem nikdy nebyla,proto jsem se ráda podívala.Manželovi přeji hodně zdravíčka,to je nejdůležitější a spoustu krásných výletů s Tebou.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  8. S potěšením se zde zpětně z vašich komentářů dovídám jak vaše zkušenosti, tak sdělení, kdo kde už byl a také různá přání mému manželovi ke kulatinám, což moc ráda vyřídím. A také se raduji, že jste - milé KOČKY - na mne nezapomněly.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat