neděle 7. března 2021

Den E

 Den za dnem se s Janou přesvědčujeme, že jsme si zájezd dobře vybraly, den za dnem jsme sice unavenější, ale také zvědavější, zda to bude v tomto duchu pokračovat a čím nás průvodkyně překvapí zítra,

milé KOČKY, 

a vzápětí se dozvíme, že to jde, že další místa v našem programu jsou zase uchvacující a překvapivá a nadšení stále stoupá, sice už často posedíme u kávičky a dortíku a hledíme na okolní krajinu od stolku a méně cvakáme foťákem, už si neklekám před každou zříceninou, abych měla fotku trochu jinak, než ostatní,  ale snažím se vnímat to místo a zapamatovat si ho, vetřít pod kůži, protože vím, že už se sem podruhé nevrátím.

Večer se najíme, vysprchujeme a padneme do postelí jako špalek. Spíme tvrdě a neponocujeme.

Pojďme na další procházku:
























8 komentářů:

  1. Jiřinko, cestuju s vámi, kochám se nádherným modrým stropem v kostele, který mi připomíná jeden z kostelů v Galatině, stejně tak jako ambity kolem. A pak nádherný palác a uličky starobylého města. 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, moc by sis tam užila, to ti garantuju. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jéžiš, tam bych loupila kytky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tak to jsi naše, my s Janou sbíráme do kapes nebo sáčku semínka z odkvetlých kytek a pak, po návratu, nevíme, co to je, ale obvykle nám na záhonu něco vyraší.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ani my na takových výletech neponocujeme. Většinou to je sklenička vína v nějaké příjemné vinárně nedaleko hotelu nebo přímo v něm a do postele... Těch kilometrů v nohách, ale duše je v nebi...

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, úchvatné, úchvatné,....dovedu si představit tu únavu. Mně stačí tři dny a už večer jen prohlídnu fotky umeju se a vytuhnu.:) Při posledním zájezdu jsme se shodli, že více než tři dny bychom asi nedli. Nevím, zda jste měli více osobního času, ale pokud se chce člověk protáhnout vším, co delegátka nabízí, tak je to opravdu náročné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, já - pokud to bylo možné a nebrzdil nás coronavir - vyskakuji jen do výše ( dříve platu ) dnes důchodu.Taky nějaká ta brigáda byla fajn. A tak jsem obvykle koupila jeden až dva delší zájezdy - třeba na 7-9 dní, pak jeden či dva kratší 2-3 dny a pak pravidelně adventní a to buď 1-2-3 denní, podle toho, kam mě srdce a zvědavost táhly.Protože ty taky beru jako poznávací a s trhy to nemá u mne moc co dělat.
      Zatím jsem byla schopna vždy vše oběhat, i kdybych si měla nohy ke kolenům obrousit, chápu ale, že to nebude už dlouho trvat, věk se hlásí.
      Tak pa Jiřina z N.

      Vymazat