neděle 7. března 2021

Den G

 Tady udělám výjimku a poslední dva dny sesypu do jednoho příspěvku, neb jsme byli tyto dva dny v perle zájezdu, v Carcassonnu, jak dole ve městě, tak nahoře v opevněné části. Byla jsem tam tehdy už podruhé a stejně jsem byla nadšená, jako bych to pohádkové a filmaři oblíbené město viděla poprvé.

Milé KOČKY,

berte mé pozvání sem jako ochutnávku, fotky tzv.od boku: na zájezdu nemáte čas si štelovat foťák a čekat na vhodné světlo, na vhodný čas a navíc čekat, až nebudou v uličkách turisté, to byste tam musely jet teď, když je zákaz vycházení kvůli coronaviru! Normálně je tam turistů jako sardinek v plechovce, ale pobíhat po hradbách a fotit jako o život se nám s Janou povedlo docela dobře, bez množství dalších zájemců. Honem, honem, nezdržovat, za chvíli je prohlídka hradu, pak rozprch, a k večeru máme projížďku lodí po kanálu Midi. Kolem desáté večer, bohužel a bohudík, odjezd domů.
























Na závěr dvě cestování chtivé kamarádky:



8 komentářů:

  1. To je opravdu perla, bývalá katarská bašta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendičko, když jsem tam byla prvně, byly jsme s Marcelkou unavené a po hradbách jsme nešly, po prohlídce města jsme zašly na zmzlinu a na kávu a malinový dort.A taky na výstavu fotek. Tentokrát s Janou jsme obešly hradby, prohlédly hrad a lítaly jsme tam jako Američani po Evropě.Pak jsme si daly v jednom bistru hranolky, nějakou rybu a pivo. A měly jsme dost času na vše.I počasí nám vyšlo. Zdravím tě Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, doputovala jsem s vámi dvěma až na samý závěr úžasného zájezdu. Carcassonne znám jen díky stolní hře, teď jsem do něj mohla nahlédnout díky tvým fotkám. 👍👍👍
    Děkuji za možnost podívat se za hranice v době, kdy jsme omezení v cestování.
    Snad se náš svět vrátí k normálu a my budeme znovu moci nejen listovat nabídkami cestovních kanceláří a vybírat si, kam se ještě vypravit. Nebo se jen toulat krajinou a nesledovat, zda překračujeme pomyslnou hranici, za kterou teď nemůžeme.
    Měj krásnou neděli. 💓🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tak doufám, že tě z toho nebolí nožky. Už, aby se normál dostavil, potřebuji ještě ve Francii prozkoumat tři oblasti a teď mám utrum.Jdu 15.3. na očkování do Vinohr.nem. a snad to bude k něčemu dobré.Opatruj se Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, koukám, že jdu od zadu, ale to nevadí. Milovaný Carcassonne. Adam tenkrát v družině hrál celé pololetí hru, maloval si hrad a pak tam najednou stál - málem zapomněl dýchat a já taky :o)
    Děkuji za připomenutí a přeji hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, však i já jsem byla nadšená, protože to byl můj sen. A Polička, která je nazývaná českým Carcassonnem mě taky dlouho lákala. Hezkou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, z takového zájezdu bych asi třídila fotky dva roky. I po letech si pak nad nimi člověk vzpomene na všechny pocity, které prožíval přímo na místě. Utahané jste jistě byly ale spokojené nad míru. počasí ukázkové. A když to končí, člověk je rád, že už jede domů. I když ta cesta je pak hodně náročná i se zastávkami. Moc ti děkuji za tuto krásu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, rádo se stalo, a těším se na další návštěvy u tebe a uvítám tě i u mne na blogu zase příště. Jiřina z N.

      Vymazat